Blog | Tip & Rahsia Kejelitaan Semulajadi

Yeay Training Ni Awesome

Baca Juga : 7 Tips Lenyapkan Mata Panda Air beras Kenapa nenek kita tak membuang air beras selepas membasuh beras? Air beras kaya dengan antioksida dan melambatkan proses penuaan. Ini adalah tip kecantikan klasik geishas di Jepun. Cara guna: Ambil kapas dan rendamkan dalam air berus dan sapu kapas ke muka sebagai toner atau pelembab wajah. Itu aje. Senang kan? sdadasdsadsa sadasdsa gfhgfgh dfdfdgf gfgghfgh hgfhggghgjg Sertai Sekarang! Read More...

Jutaan Wanita sering tertipu dengan produk merkuri dan bahan beracun

ZARRA Sinar Puteri adalah produk berasaskan pati buah-buahan yang selamat dan halal. Lulus KKM Button Download Read More...

PROJEK BEG SEKOLAH

Sabtu baru ni sempena dengan musim ibu bapa sibuk menyiapkan kelengkapan anak-anak kembali ke sekolah jadi kita juga bawakan topik tentang satu projek menyumbang beg-beg sekolah baru dan ‘pre-loved’ melalui #ProjekBegSekolah. Projek ini adalah inisiatif seorang blogger dan ibu kepada 3 anak, Puan Salwa dan rakan-rakannya. Beg-beg ini kemudiannya dibahagi-bahagikan kepada pelajar sekolah daripada keluarga miskin dan kurang berkemampuan di sekolah-sekolah seluruh Malaysia sehingga ke Sabah dan Sarawak. Bagi saya inilah satu aktiviti amal yang sangat mudah dan praktikal untuk Read More...

TAHNIAH DR AZIAN, ANUGERAH KHAS OKU 2015!

Sabtu baru ni di Apa Kata Wanita kami bawa topik ‘INSAN TERISTIMEWA’ bersempena dengan Sambutan Hari OKU peringkat Kebangsaan pada 3 Disember yang lalu. Apa yang amat menarik perhatian saya apabila pihak Jabatan Kebajikan Masyarakt di bawah Bahagian Pembangunan OKU turut membawa seorang wanita muda penerima Anugerah Khas (Akademik) OKU 2015. Gadis manis ini bernama Dr Azian Sofia bt Amin, berusia 32 tahun. Seorang pensyarah di UKM. Beliau mendapat sarjana PhD pada usia 20-an. Pencapaian seorang individu OKU seperti Dr Azian Read More...

ZARRA SINAR PUTERI MERIAHKAN SDSI MELAKA

Setiap tahun memang Zarra Sinar Puteri takkan lepaskan peluang diberi oleh MITI untuk sama-sama memeriahkan Showcase SDSI ni. Umpama macam pesta, ia program tahunan yang sangat kami nantikan! Jom serbu booth kami no. 21 (MITI) Sedikit info ttg SDSI 2015. Sebanyak 500 gerai jualan dan pameran dijangka dibuka sepanjang Showcase Satu Daerah Satu Industri (SDSI) 2015 yang akan berlangsung di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC) selama empat hari bermula 3 Dis ini. Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) Datuk Ahmad Read More...

PUMPKIN SOUP, ANYONE?

Ingat tak saya janji nak share resepi buah labu yang saya dapat minggu lepas. Sibuk sgt sepanjang minggu ni jadi baru hari ni ada masa nk try resepi yang diberi oleh beberapa kawan baik yang saya decide utk ‘mix-&-match’ resepi-resepi tersebut. Nah,..inilah hasilnya…rupanya SEDAP GILER rasa pumpkin soup ni. Makan dengan roti lorrr… Sape rasa nak cuba buat, boleh try resepi ni, ok…Bila sup pumpkin ni dah siap ada jugak member yg ckp kalau nk lagi sedap boleh tambah ‘origano’ tabur2 atas Read More...

EXERCISE PAGI ATAU PETANG, MANA LEBIH EFEKTIF?

Bila saya post tentang rutin saya ber’gym’ senaman cardio setiap pagi, ramai yang pm tanya pendapat saya adakah kita patut bersenam pada waktu pagi atau petang/malam? Saya bersenam waktu PAGI sebab saya rasakan ia adalah permulaan hari baru yang perlu saya mulakan dengan aktiviti sihat. Saya pernah cuba bersenam pada sebelah petang dan malam. Biasanya kalau dah seharian saya di pejabat dan di luar berjumpa oarang, tersangkut dalam jem berjam-jam kat KL ni, bila sampai rumah petang atau lewat petang Read More...

SAYA DAN LABU

WAHHH…TENGOKLAH NI… Hari ini selepas selesai satu meeting di Kota Damansara saya dapat buah tangan sebiji buah labu yang segar dari ladang (memang baru dipetik dari kebun di Jerantut katanya..). Hmmm…saya tak pernah masak labu & tak tahu nak buat apa dengan labu seberat 3 kg ni. Lalu saya cuba cari resepi dengan Mr Google. Dan ini yang saya dapat drpd hasil carian tentang labu yang saya nak share dgn you alls… Jika ingin tahu, sayur labu merupakan sayur paling disukai Read More...

APABILA SUAMI MASUK DAPUR MEMASAK

Sekali-sekala di hujung minggu seronok jugak bila suami yang incharge kat dapur kepunyaan isteri. Dah kalau hari-hari makan masakan isteri atau bibik atau mamak je hari ni jom kita rasa ‘air tangan’ suami pulak ya? Ada sesetengah suami yang sering melabelkan kerja-kerja kat dapur tu remeh atau ‘tu kerja orang pompuan’ memang bukan suami yang ‘win’ bagi saya. Zaman sekarang ni bila lebih ramai pelajar wanita yang masuk universiti berbanding pelajar lelaki sepatutnya tidak lagi ada sikap diskriminasi begini. Ramai isteri Read More...

Wanita untuk dihargai bukan diganasi!

Hentikan keganasan! Bersama ahli-ahli Persatuan Ibu Tunggal Selangor & Wilayah Hari ini dalam program bual-bicara TV ‘Apa Kata Wanita’ saya membawakan topik HARGAI WANITA bersempena tarikh keramat 25 November setiap tahun merupakan Hari Antarabangsa Menangani Keganasan Terhadap Wanita. Inisiatif ini bertujuan bagi meningkatkan kesedaran seluruh masyarakat dunia untuk mengambil segala tindakan yang perlu bagi menghapuskan keganasan terhadap wanita. Saya menemuramah Dato’ Munirah, KP Jabatan Pembangunan Wanita (JPW) Memetik kata-kata Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB), Ban Ki-Moon semasa beliau melancarkan kempen “Say Read More...